Vedrani Hrastovec Sedlar iz hotela Turist 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju slastičara „Zlatni orah”

Autor: 20.3.2025. 08:41h
Megaton oglasi 1440x250

– Za tortu gotičke tematike koristila sam više tehnika izrade: šećernu masu, wafer papir, ručno oslikavanje i isomalt – rekla je Vedrana koja je otkrila da je izrada ove slatke umjetnine trajala oko dva i pol mjeseca.

– Drugi natjecatelji iz čak pet zemalja također su pokazali zavidne tehnike, no vjerujem da su zahtjevnost izvedbe, uporaba različitih tehnika te preciznost izrade moje skulpture, to što je osvojilo ocjenjivački sud – istaknula je ova vrsna slastičarka.

Vedranine slastice mogu se kušati svakodnevno u caffe baru hotela Turist i u restoranu Nobel, gdje vrhunski okusi dolaze s dodirom medalja. Naime, uz Vedranu u hotelskoj kuhinji radi cijeli tim mladih talentiranih i nagrađivanih kuhara.

Planex 300x600

Tako je chef Marin Pozder bio kapetan ekipe koja je na Kulinarskoj olimpijadi 2024. godine u okviru sajma u Stuttgartu osvojila brončanu medalju, Dario Rodeš je bio član spomenute ekipe, a ponosni je i pobjednik natjecanja Zlatna nimfa 2021/22. U timu je još i Lucija Vrček koja je još 2018. godine nagrađena diplomom na Svjetskom kuharskom prvenstvu u Luksemburgu.

– Ponosni smo što imamo tako talentiranu ekipu – poručuju iz hotela Turist.

Planex 300x600