Na trodnevnom se natjecanju, od 16. do 18. veljače, održanom tijekom tradicionalne manifestacije Beer&Food Atracction, natjecalo u četiri kategorije: Global Chefs Challenge, Global Young Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge i Global Vegan Chefs Challenge. Hrvatski chefovi ukupno su osvojili četiri medalje i to u svakoj u kategoriji.
Amos Novak (restoran Terbotz, Železna Gora, Međimurje) i Mladen Zorec (Terbotz) u najkonkurentnijoj su kategoriji, Global Chefs Challenge, zauzeli drugo mjesto, pretekli su ih Talijani te ukupno bili 4. u poretku za Južnu Europu. Srebrni je bio i Dinko Tomašić (Hotel Turist, Varaždin) u kategoriji Global Young Chefs Challenge. Ivan Ergović (Valamar) i Dora Bukovac (Valamar) za svoje su slastice u kategoriji Global Pastry Chefs zaradili broncu kao i Patrik Prnjak ( Restoran Riva lounge&bar, Pula) i Josipa Burzelić (Valamar) u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge.
Među sucima prestižnog je međunarodnog kulinarskog natjecanja bio i Erich Glavica. Predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza sudio je u kategoriji Global Young Chefs Challenge.
Iako su hrvatski chefovi ukupno osvojili najviše medalja, finale Grand Prixa ipak im je izmaklo za dlaku. No, zadovoljni su pokazanim.
– U takvoj konkurenciji, kad su s vama u grupi Talijani, a osvojite srebro, ne možete biti nezadovoljni. Bilo je vrlo izazovno i strogo. Trebalo je paziti na svaki pa i najsitniji detalj, poštovati HACCP sustav, paziti na tehniku… Što se jela tiče, zadovoljan sam izvedbom. Ispala su točno kako sam želio. Iako mi je žao da nismo ušli u finale. Našim smo rezultatima dokazali da možemo parirati i najboljim europskim chefovima – rekao je mladi chef Amos Novak.