Hrvatski kuhari odlični na prestižnom natjecanju: Dinko Tomašić, Mladen Zorec i Amos Novak osvojili srebra u Riminiju

Autor: 20.2.2025. 10:42h
Autor: 20.2.2025. 10:42h

Europsko regionalno polufinale Worldcefs European Grand Prixa 2025. godine/Global Chefs Challenge, održano u talijanskom Riminiju, donijelo je hrvatskim chefovima, članovima Hrvatskog kuharskog saveza, niz medalja, što u žestokoj konkurenciji nije bilo lako ostvariti. Hrvatski chefovi su na ovom prestižnom kulinarskom natjecanju pokazali ne samo da uspješno pariraju najboljim europskim kuharima već i da ih svojim umijećem i kreativnošću, u mnogim disciplinama i nadmašuju.

Na trodnevnom se natjecanju, od 16. do 18. veljače, održanom tijekom tradicionalne manifestacije Beer&Food Atracction, natjecalo u četiri kategorije: Global Chefs Challenge, Global Young Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge i Global Vegan Chefs Challenge. Hrvatski chefovi ukupno su osvojili četiri medalje i to u svakoj u kategoriji.

Amos Novak (restoran Terbotz, Železna Gora, Međimurje) i Mladen Zorec (Terbotz) u najkonkurentnijoj su kategoriji, Global Chefs Challenge, zauzeli drugo mjesto, pretekli su ih Talijani te ukupno bili 4. u poretku za Južnu Europu. Srebrni je bio i Dinko Tomašić (Hotel Turist, Varaždin) u kategoriji Global Young Chefs Challenge. Ivan Ergović (Valamar) i Dora Bukovac (Valamar) za svoje su slastice u kategoriji Global Pastry Chefs zaradili broncu kao i Patrik Prnjak ( Restoran Riva lounge&bar, Pula) i Josipa Burzelić (Valamar) u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge.

Amos Novak i Mladen Zorec 5 20250220

Među sucima prestižnog je međunarodnog kulinarskog natjecanja bio i Erich Glavica. Predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza sudio je u kategoriji Global Young Chefs Challenge.

Mladen Zorec Amos Novak 20250220

Iako su hrvatski chefovi ukupno osvojili najviše medalja, finale Grand Prixa ipak im je izmaklo za dlaku. No, zadovoljni su pokazanim.

– U takvoj konkurenciji, kad su s vama u grupi Talijani, a osvojite srebro, ne možete biti nezadovoljni. Bilo je vrlo izazovno i strogo. Trebalo je paziti na svaki pa i najsitniji detalj, poštovati HACCP sustav, paziti na tehniku… Što se jela tiče, zadovoljan sam izvedbom. Ispala su točno kako sam želio. Iako mi je žao da nismo ušli u finale. Našim smo rezultatima dokazali da možemo parirati i najboljim europskim chefovima – rekao je mladi chef Amos Novak.

Amos Novak i Mladen Zorec 4 20250220

Planex 300x600